Visagie

Voor het bruidskapsel werk ik samen met kapster Bertina van TopStyle BV. Samen bieden wij een voordelig arrangement aan voor bruiden en gasten van de bruiloft. Wij komen samen op locatie. Doordat we regelmatig samenwerken zijn we perfect op elkaar ingespeeld en zorgen we dat de bruid en evt gasten er snel perfect uit zien. Informeer naar onze mogelijkheden!

Na de middelbare school vond ik het moeilijk kiezen wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn. Na wat creatieve en sociale opleidingen ben ik administratief werk gaan doen. Maar ik kon mijn draai niet vinden. Wat wil ik nu ècht, wat geeft energie, waar word ik blij van? Iets creatiefs en met mensen werken… Misschien visagie? Zelf heb ik een moeilijke huid; gevoelig en jarenlang heb ik gevochten tegen acne. Wat zou het fijn zijn om anderen te kunnen helpen hun huid in topconditie te krijgen en zo een beetje te kunnen bijdragen aan hun “lekker in je vel zitten” In 2003 ben ik daarom gestart met de opleiding voor schoonheidsspecialiste.

De basis was niet genoeg. Ik wil altijd de details en het waarom van alles weten. Dus vervolgens heb ik de voortgezette opleiding gedaan met diverse specialisaties. Na de opleidingen ben ik bewust eerst bij andere salons gaan werken om verder te leren en mijn weg te vinden in het vak. In 2007 heb ik de stap gezet naar het openen van een eigen salon. Heerlijk, wat een voldoening!

Na 2 jaar ben ik (terug) verhuisd naar de Flevopolder, waar ik opgegroeid ben. Een nieuwe start en een moment van bezinning. Ga ik op dezelfde voet verder of ga ik het anders doen? Het creatieve bloed kroop ook nog steeds maar kwam er nog niet voldoende uit. Dus ben ik een allround visagie opleiding gaan volgen. Het is waar dat schoonheidsspecialistes ook wel leren opmaken, maar heel minimaal en te weinig naar mijn zin om met die kennis verder te kunnen. Vervolgens heb ik diverse workshops gevolgd in extreme visagie, schmink en hairstyling en op dat leer ik nog steeds veel bij. Als visagiste werk je veel samen met fotografen. Dat kan vrij kort zijn zoals bijvoorbeeld bij het opmaken van een bruid. Ze komen meestal binnen als ik aan het opmaken ben en maken even wat foto’s achter de schermen van de voorbereidingen. Bij een fotoshoot werk je de hele dag samen. Je bepaalt samen het plaatje wat gemaakt gaat worden en assisteert de fotograaf waar nodig. Zodoende stond ik ineens naast de camera, wat vroeger een grote hobby was. Nu maak ik vaak de combinatie met fotografie.

Af en toe werk ik ook als freelancer voor langere of korte periodes in andere bedrijven. De afwisseling is leerzaam en houd me scherp en creatief.
Zo heb ik langere tijd gewerkt als visagiste/wenkbrauwstyliste/wimperstyliste bij styliste Dyanne Beekman in de conceptstore in Hilversum en bij Cosmo Hairstyling Amsterdam -Zuidas. Daarnaast deed ik nog veel kortere opdrachten als visagiste bij fotoshoots en evenementen.

 

Tarieven Visagie 2019

Bruidsmake up incl proefmake up op locatie van de bruid   € 125,-

Proefmake-up € 70,-

Gast van de bruiloft/moeder/schoonmoeder etc, op dezelfde locatie als de bruid  € 35,-

Touch up bruid voor het feest op locatie € 75,-

Feestelijke make-up voor diverse gelegenheden €40,-

Zakelijk uurtarief voor bedrijven en fotografen in overleg

Reiskosten € 0,19 per km vanaf Dronten. (Parkeerkosten worden doorberekend aan de klant.)